Ach, we zijn inmiddels wel wat gewend in Zeeland. Nee, Goeree-Overflakkee hoort níet bij deze provincie. Dat heeft vast iedereen al eens moeten uitleggen. En dat Terneuzen volgens de GGD laatst nog op Schouwen-Duiveland lag, daar halen we ook hoofdschuddend de schouders over op. Maar van dé openbaar vervoersorganisatie van Nederland, de NS, mag je wel een betere topografische kennis verwachten.

Dat die nu met een poster komen waarop Middelburg en Vlissingen in Zeeuws-Vlaanderen liggen, is toch een kwalijke zaak. Met Middelburg op de plek van Nieuwvliet en Vlissingen onder IJzendijke. De poster maakt reclame voor wandeltochten vanuit verschillende stations door Nederland onder de noemer StationsOmmetjes, te vinden via de website reisjefit.nl/wandelen. Je zou er bijna van gaan denken dat je vanaf het station Middelburg zó het strand op loopt.

Zit een vormgever zich nu heel hard te schamen in een hoekje?
"Dat mag ik hopen!" zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. "Het is een heel suffe fout. Het had niet mogen gebeuren. We gaan dit bij de afdeling vormgeving nog wel even goed onder de aandacht brengen. Want het is ook helemaal niet zo dat Zeeland voor ons ver weg is. Er wonen collega's van ons en we komen er een paar keer per uur. Bovendien gaat er de komende tijd ook heel veel in Zeeland gebeuren op het gebied van reizen per trein. Dus we hebben Zeeland echt wel goed in beeld. Deze fout is gewoon heel vervelend."

Wat gebeurt er nu met de poster?
"Die blijft voorlopig nog even hangen", zegt Leblanc. "De poster hangt op 150 stations. Ze zijn niet zo snel allemaal weggehaald. Over een maand zijn ze zeker weg. Maar op de digitale borden, wordt de fout wel gecorrigeerd."