De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een feestje beëindigd in de Händelstraat in Hulst. Een deel van de feestgangers bekogelde daarna agenten met stenen en negeerde de waarschuwingen en bevelen van de politie, die uiteindelijk wapenstokken heeft gebruikt om tikken uit te delen aan de aanvallende jongeren.

De politie kwam rond 2.30 uur aan bij de woning waar het feest werd gegeven, door een meisje wiens ouders op vakantie waren. Omwonenden hadden geklaagd over het geschreeuw en harde muziek. Er waren ongeveer zestig jongeren aanwezig. Ongeveer de helft van de gasten vertrok, maar een deel weigerde het huis te verlaten. Enkele jongeren vluchtten via de schutting en omliggende tuinen.

De overgebleven groep verplaatste zich volgens de politie naar buiten en begon de agenten te bekogelen met stenen. De twee aanwezige agenten moesten hulp inroepen. Uiteindelijk voelden de agenten zich gedwongen om hun wapenstok te gebruiken om de jongeren onder controle te houden.

Eén van de agenten zag een jongen tegen een verkeersbord slaan en besloot hem aan te houden. Een andere jongen trapte tegen de motor van de agent, vermoedelijk met de bedoeling om de aanhouding tegen te houden. Uiteindelijk werden vijf mensen aangehouden, allen tussen de 18 en 22 jaar oud. Onder hen is ook het meisje dat het feest organiseerde. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging tot het toebrengen van zware verwondingen, baldadigheid, en het beledigen van politiemedewerkers. De agenten doen allen aangifte. Het is volgens de politie mogelijk dat er nog meer jongeren aangehouden zullen worden.

De ouders van het organiserende meisje zijn gebeld. Volgens de politie keerden ze meteen terug van hun vakantie.