Het aanbod op de Zeeuwse woningmarkt lijkt af te nemen. Het afgelopen kwartaal werden 1345 woningen verkocht. Dat is het kleinste aantal in twee jaar.

In de eerste drie maanden van dit jaar ging het nog om 1554 huizen. In het laatste kwartaal van 2020 werd een recordaantal van 1.965 woningen verkocht, blijkt uit cijfers die CBS en Kadaster donderdag publiceerden.

De prijzen stijgen onverminderd verder. Vergeleken met een jaar geleden werd het afgelopen kwartaal voor een huis in Zeeland bijna 16 procent meer betaald. Alleen op Flevoland stegen de huizenprijzen nog harder (bijna 17 procent). Landelijk was de stijging gemiddeld 13 procent.

De cijfers wijken niet ingrijpend af van de gegevens die NVM recent publiceerde. De makelaarsvereniging berekende een prijsstijging in Zeeland van ruim 18 procent. Hendrik van Hoeve, voorzitter van de afdeling Zeeland, zei toen dat er in de provincie te weinig wordt gebouwd. Daardoor is er te weinig doorstroming op de woningmarkt, wordt het aanbod aan huizen schaarser en lopen de prijzen verder op.