Een bestuurder is in de nacht van woensdag op donderdag met zijn auto over de kop geslagen in Vlissingen en tegen flat d'Orangerie tot stilstand gekomen. In de auto troffen agenten twee flessen met lachgas aan. Er is nog niemand aangehouden.

Vermoedelijk zaten er minimaal twee personen in het voertuig. Zij wisten zelf uit de auto te komen en gingen ervandoor. Het verlaten van een plek van een ongeval is strafbaar. De politie is nog op zoek naar de inzittenden. "We hebben het kenteken" laat een woordvoerder van de politie weten. "Dus vandaag gaan we verder met het onderzoek."

Het ongeluk gebeurde rond 01.50 uur net voorbij de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat. De auto knalde daar met hoge snelheid eerst tegen een richtingaanwijzer en kwam uiteindelijk ondersteboven tegen een flatgebouw tot stilstand.

Het gebruik van lachgas in het publieke domein is verboden in Vlissingen. De gemeenteraad nam dat eerder dit jaar op in de apv, de algemene plaatselijke verordening. Het is niet toegestaan om lachgas op een openbare plaats recreatief als roesmiddel te gebruiken of de spullen daarvoor bij je te hebben als dat overlast of hinder veroorzaakt.

Kabinet wil lachgas opnemen in Opiumwet

Het kabinet wil lachgas opnemen in de Opiumwet, waardoor verkoop, het maken ervan en het bezit van lachgas verboden worden. Tot het zover is, moet de apv het misbruik inperken.