De rechtbank in Middelburg heeft woensdag een 58-jarige man uit Hoogerheide een gevangenisstraf van achttien maanden (waarvan negen voorwaardelijk) opgelegd. Tegen de man was eveneens achttien maanden cel geëist, maar dan met zes maanden voorwaardelijk.

De man bekende dat hij tussen juli en december vorig jaar met een babbeltruc zeker zes hoogbejaarde vrouwen van hun geld en sieraden te hebben beroofd. Dat gebeurde onder meer in Arnemuiden, Sluiskil, Middelburg, Breda, Tholen en Prinsenbeek.

De 58-jarige man deed zich voor als verwarmingsmonteur die knoppen moest controleren, als pakketbezorger of als controleur van het gas en water. Eenmaal binnen vroeg hij de bejaarde vrouw even naar de keuken te gaan. Hij zou wel roepen als hij klaar was. Vervolgens kwamen de ouderen er achter dat er geld of sieraden waren ontvreemd.

De man uit Hoogerheide was net uit de schuldsanering maar had nog een schuld bij "een reizende familie", die snel moest worden ingelost. Van hen leerde hij ook hoe hij zich binnen moest babbelen.

De sieraden die hij op die manier binnenhaalde, werden verkocht aan een goudwisselkantoor. Door zijn signalement en het zogeheten opkoopregister kon hij worden aangehouden.