De binnenstad van Hulst gaat voor een gedeelte op de schop. Er wordt niet langer gewacht tot bouwwerkzaamheden aan de Houtmarkt klaar zijn, omdat nog niet bekend is of, hoe en wanneer het werk wordt hervat.

De straten rondom de Houtmarkt zijn toe aan een nieuwe riolering en de weg is aan herinrichting toe. Begin vorig jaar werd besloten om die werkzaamheden uit te stellen, omdat de bouw van het vermaakcentrum aan de Houtmarkt vertraging opliep.

Aan- en afrijdend bouwverkeer zou voor schade aan de nieuw aangelegde straten kunnen zorgen. In de tussentijd werden het wegdek en de stoep op sommige plaatsen al opnieuw bestraat. De gemeente vond het niet acceptabel om sommige slechte stukken een jaar te laten liggen.

Inmiddels is duidelijk dat aan de Houtmarkt geen vermaakcentrum met bioscoop komt. Een van de partners van dat project werd failliet verklaard. De beoogd exploitant van de bioscoop werkt nu zelf aan de komst van een bioscoop op een alternatieve locatie aan de Nieuwe Bierkaai.

Omdat het niet bekend is of, hoe en wanneer de werkzaamheden aan de Houtmarkt worden hervat, wil de gemeente Hulst niet langer met de wegwerkzaamheden wachten.

Vanaf september wordt in fasen gewerkt in de Lange Nieuwstraat, de Houtmarkt, de Kleine Bagijnestraat, de Schuttershof, de Kreupelstraat, de Tuinstraat en de Bagijnesteeg. Naar verwachting is het werk in het voorjaar van 2022 klaar.