Twee kunstwerken van kunstroute Wal-Art in Hulst zijn vernield. Het kunstwerk De Boom van Goed en Kwaad van kunstenaar Randell werd vernield en in de Vest gegooid. Uit het Eco-lighthouse van Rudy Firlefyn ontbreekt een stuk, dat ook in de Vest werd gevonden.

Wal-Art ging van start op 5 mei en duurt tot en met Hemelvaart. DDT Kunstlab en werkgroep HulstArt gebruiken de wallen van Hulst als expositieruimte, omdat er vanwege de coronamaatregelen geen expositie gehouden kan worden. Er is werk van dertien kunstenaars uit Zeeuws-Vlaanderen en België te zien.

De kleine kunstwerken worden aan het einde van de dag door de makers meegenomen, maar de grote werken blijven staan. De Boom van Goed en Kwaad van Randell, kunstenaar en voorzitter van werkgroep HulstArt, moest het ontgelden en werd vrijdag opgevist uit de Vest. Het werk is niet meer op te knappen voor de resterende periode van de kunstroute.

HulstArt heeft aangifte gedaan van vandalisme en gaat ondanks de twee vernielingen door met de kunstroute. WalArt is van 13.00 tot 17.00 uur te lopen en begint bij HulstArt aan het 's-Gravenhofplein in Hulst.