De 47-jarige E.W. uit Nieuw-Vossemeer, die voor een dodelijk verkeersongeval verantwoordelijk werd gehouden, is donderdag door de rechtbank in Middelburg vrijgesproken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een taakstraf van tweehonderd uur en een rijontzegging van één jaar tegen de vrouw geëist.

In de ochtend van 7 september 2018 reed ze met haar auto op de Oud Vossemeersedijk richting Tholen. Vlak voor een flauwe, naar rechts lopende bocht haalde de automobiliste een andere weggebruiker in en kwam ze nog voor die bocht weer op haar eigen weghelft. Daarbij raakte de vrouw in een slip. Ze verloor de macht over het stuur, reed van het talud op het lagergelegen fietspad en raakte daar een fietser. De fietser, een 55-jarige vrouw uit Tholen, overleed ter plekke.

In haar vonnis stelt de rechtbank dat niet vast is komen te staan dat de vrouw de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur heeft overschreden. De oorzaak van het slippen is evenmin vast te stellen. De rechtbank laat de mogelijkheid open dat het vochtige wegdek de boosdoener is geweest. Bovendien hebben op vrijwel hetzelfde stuk meerdere "onverklaarbare ongevallen" plaatsgevonden.

Toen in oktober 2019 de stroefheid van het wegdek werd aangepast en de bomen zijn gekapt, kwamen er geen onverklaarbare ongevallen meer bij. De vrouw valt dus volgens de rechtbank niets te verwijten.