Een dertigjarige automobilist is maandag onder invloed van cocaïne door een zijgevel van een woning in Oostburg gereden. Niemand raakte gewond.

Het incident vond rond 23.40 uur plaats. De bewoners van de woning aan de Bakkersstraat werden ruw wakker gemaakt toen de automobilist uit Oostburg door onbekende oorzaak op een T-splitsing de macht over het stuur verloor. In de zijgevel is een groot gat ontstaan.

Toen agenten ter plaatse kwamen, lieten ze de automobilist een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Vervolgens ging de man ervandoor. Agenten troffen de automobilist thuis aan en namen een speekseltest bij hem af. Hij testte positief op cocaïne.

De man werd gearresteerd en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Bestuurders zijn na een positieve speekseltest verplicht om aan een bloedproef mee te werken, maar dat weigerde hij. Daarom is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man zal later worden verhoord. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De brandweer begon rond 1.30 uur met het bergen van de auto. Ongeveer een uur later stond de auto op de laadklep van het bergingsbedrijf. Het ontstane gat in de gevel is dichtgetimmerd.