De recherche heeft twee verdachten verhoord omdat zij naar aanleiding van een aanhouding op 7 maart agenten en boa's online beledigden. Ze hebben ieder een boete van 500 euro gekregen, maakt de politie vrijdag bekend. Het tweetal was aangehouden na een demonstratie in Middelburg.

Nadat een filmpje van de aanhouding op sociale media werd verspreid, werden online serieuze bedreigingen gericht aan de agenten en boa's die in de video te zien waren.

De recherche stelde daarop een onderzoek in en wist de identiteit van een aantal personen die online beledigende reacties plaatsten te achterhalen. Twee verdachten zijn de afgelopen tijd verhoord. Zij hebben van het Openbaar Ministerie (OM) een strafbeschikking van 500 euro gekregen.

Een derde verdachte die geen gehoor gaf aan de oproep van de politie om naar het politiebureau te komen voor verhoor, krijgt een dagvaarding en zal zich later bij de rechter moeten verantwoorden.

De politie, het OM en de gemeente vinden het onacceptabel dat politieagenten en boa's bedreigd en beledigd worden. Er loopt nog een onderzoek naar verschillende andere socialemedia-accounts.