Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen, voorzitter van Veiligheidsregio Zeeland, steunt het pleidooi van zijn Amsterdamse collega Femke Halsema om de terrassen weer te openen.

Burgemeester Halsema wil het gebruik van terrassen en buitenruimtes zo snel mogelijk weer toestaan, mits de coronaregels daar goed in acht worden genomen.

Op 12 maart stuurden de Zeeuwse overheden en horeca al een gezamenlijke brief aan het kabinet met hetzelfde verzoek. Nu drommen mensen samen op drukke plekken. Als de terrassen weer open mogen, kan dat veel veiliger, redeneren Halsema en Lonink.

Dinsdag 6 april komen de 25 veiligheidsregio's weer samen in het veiligheidsberaad met minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). Daar gaat Lonink opnieuw pleiten voor het openen van de terrassen.

In het RTL 4-programma Beau riep Halsema de overheid vrijdagavond op om buitenruimtes zoals dierentuinen en terrassen weer te openen. In de loop van zaterdag kreeg ze al steun van burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, burgemeester Sharon Dijksma van Utrecht en burgemeester Jan van Zanen van Den Haag.