Een stoet van sportauto's heeft zondagmiddag overlast veroorzaakt op de A58 richting Zeeland. Van drie automobilisten is het rijbewijs afgepakt vanwege asociaal rijgedrag.

De politie kreeg zondagmiddag verschillende meldingen over het rijgedrag van een stoet van dure sportauto's door Zeeland richting Bergen op Zoom. Tegen de drie automobilisten is ook proces-verbaal opgemaakt.

De flinke stoet met exclusieve auto's reed eerst over de Brouwersdam richting Zeeland. Agenten spraken bij een benzinestation met enkele deelnemers, die beaamden dat de rit rumoerig verliep en dat er te hard werd gereden.

Op het viaduct van de A58 bij de Schroeweg in Middelburg werden de snelheden van de auto's met een lasergun gecheckt. Zo reed een bestuurder 160 kilometer per uur, waar 100 kilometer per uur is toegestaan. Van deze automobilist werd zijn rijbewijs ingevorderd.

De controle werd daarna verplaatst naar de Deltaweg. Daar stuitte de politie op een 48-jarige bestuurder uit Laren, wiens rijbewijs eerder op de dag was ingevorderd. Hij had op de A2 200 kilometer per uur gereden.

Invordering van rijbewijs

Voor de neus van de agenten wisselde deze bestuurder snel met een andere man, maar het leed was toen al geschied. Deze 38-jarige man uit Heerhugowaard kreeg ook een bekeuring omdat hij volledig op de hoogte was van de invordering van het rijbewijs. Tegen beide mannen werd proces-verbaal opgemaakt.

De politie constateerde dat er sprake was van een georganiseerd evenement, dat voor onevenredig veel overlast en verkeersgevaarlijke situaties door heel Zuidwest-Nederland heeft gezorgd. De organisatie is bekend bij de politie.