De N61 tussen Schoondijke en IJzendijke is dinsdag aan het einde van de avond weer opengesteld. De weg is ruim anderhalve week afgesloten geweest vanwege herstelwerkzaamheden aan een stuk wegdek.

Dat het zo lang heeft moeten duren, is volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat goed te verklaren. Bij de parallelweg van de N61 op enkele honderden meters van de rotonde bij Schoondijke was vrijdag 19 februari een verzakking geconstateerd.

Onderzoek moest eerst uitwijzen wat de oorzaak daarvan was en wat de beste herstelmethode zou zijn. Dat heeft een paar dagen geduurd, waarna alle spullen bij elkaar moesten worden gebracht voor het herstel.

De oorzaak van de verzakking bleek een te natte ondergrond. In het verleden liep op die plek een watergang. De fundering van de weg en het zandpakket eronder zijn afgegraven, waarna geotextiel en daarboven nieuwe lagen zand zijn aangebracht.

Het geotextiel moet voorkomen dat het zandpakket weer nat wordt. Rijkswaterstaat zal de komende tijd het herstelde stuk weg extra in de gaten houden.