De Raad van State heeft woensdag groen licht gegeven voor de bouw van 109 woningen in de wijk Veersepoort in Middelburg. Bewoners van woningen aan het Zwanenburg waren tegen de plannen, omdat ze een deel van hun uitzicht op de skyline van Middelburg zullen kwijtraken.

Volgens de Raad moeten de tegenstanders accepteren dat ze in een stedelijke omgeving wonen waar gebouwd wordt en waar vrij uitzicht geen eeuwigdurend recht is, zo blijkt uit een uitspraak van woensdag.

De nieuwe huizen komen op en rond de voormalige atletiekbaan en naastgelegen sporthal. De Raad stelt vast dat de nieuwe appartementengebouwen tussen de 7 en 17 meter hoog worden.

De bewoners van de Zwanenhof wonen daar 80 meter vandaan. Met overlast van geparkeerde auto's valt het ook reuze mee, want het parkeerterrein wordt verdiept aangelegd.

Verder vindt de hoogste bestuursrechter dat de gemeente Middelburg de behoefte aan de 109 woningen voldoende heeft aangetoond.

Door de uitspraak kan ontwikkelaar Stevast Baas & Groen (SB&G) aan de slag. Naast eengezinswoningen komen er ook drie appartementengebouwen met in totaal 33 woningen.