Dertien ernstig zieke kinderen krijgen een gratis vakantie aangeboden op Noord-Beveland. Samen met hun gezin mogen de kinderen een weekend lang gebruikmaken van een huisje en de bijbehorende voorzieningen op camping RCN De Schotsman in Kamperland.

Het initiatief is afkomstig van Stichting Gaandeweg, die korte vakanties organiseert voor gezinnen die worden geconfronteerd met kinderkanker.

"De feestdagen komen eraan en zeker dit jaar is het belangrijk om extra naar elkaar om te kijken. Daarom hebben Stichting Gaandeweg en RCN Vakantieparken de krachten gebundeld om honderd gezinnen met een ernstig ziek kind dit jaar een onvergetelijke december te bezorgen", vertelt Jessica Koole van RCN De Schotsman.

"Gaandeweg heeft landelijk honderd kinderen geselecteerd voor een vakantie", vervolgt Koole. "Die biedt RCN allemaal een gratis vakantie aan. Dertien van de honderd komen naar De Schotsman voor een weekend."

De gezinnen komen verspreid over twee weekenden. "Komend weekend komen er zes. In het weekend van 18 tot en met 21 december komen er nog eens zeven", aldus Koole.