De gemeente Goes neemt maatregelen tegen de overlast door straathandel bij de Koepoort. De gemeente heeft hiervoor 42.500 euro vrijgemaakt.

Het gebied rond de Koepoort heeft al enige tijd last van straatdealers. De overlast is toegenomen door invoering van het ingezetenencriterium. Hierdoor mogen coffeeshops Highlife en Plan B op de Grote Markt geen softdrugs verkopen aan mensen uit het buitenland.

De gemeente heeft Breuer en Intraval opdracht gegeven voor een onderzoek naar aanleiding van een aantal incidenten in het voorjaar en de zomer van 2019. De gemeente volgt de aanbevelingen uit het onderzoek op.

Het blijkt bijvoorbeeld dat dealers op de hoek van de Zusterstraat en Wijngaardstraat uit het zicht van de camera blijven. Daarom komt er een extra camera op de hoek Van de Spiegelstraat en Wijngaardstraat. Zo kan de politie het hele gebied in de gaten houden.

Verder heeft de gemeente de papierbak verwijderd en komt er een antiklimstrip op het muurtje naast snackbar Golden City.

Meer groen tussen Stadspoort en parkeerplaatsen

De gemeente plaatst daarnaast een paaltje voor het fietspad van de Van de Spiegelstraat naar de Wijngaardstraat. Hierdoor kunnen auto's niet verder rijden.

Tot slot komt er meer groen langs de rijbaan tussen appartementencomplex Stadspoort en de parkeerplaatsen. Het zorgt voor een betere uitstraling van de Koepoort en voorkomt dat mensen onder de bomen gaan zitten.

De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) gaan in het gebied strenger handhaven op overtredingen zoals wildplassen, alcoholgebruik, overlast, dealen en fout parkeren.