Een dronken automobilist heeft zaterdagavond een ravage aangericht op de kruising van de Paul Krugerstraat en de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen. Na een ademanalyse bleek dat het alcoholgehalte van de Belg ongeveer vijf keer de toegestane hoeveelheid overschreed.

Getuigen maakten rond 21.15 uur melding over de automobilist. De bestuurder uit Froidchapelle botste tegen een verhoging op de weg en reed daarna tegen een verkeerslicht aan. Vervolgens reed hij achteruit het fietspad op, waarbij een verkeersbord omvergereden werd. Daarna reed de man nog tegen een tweede verkeerslicht aan.

Omstanders hebben de man uit zijn auto gehaald om meer schade te voorkomen. De gemeente werd ingeschakeld om de beschadigde objecten af te schermen en uit te schakelen. De auto van de bestuurder werd zwaar beschadigd weggesleept.

Een ademanalyse op het bureau wees uit dat het alcoholgehalte van de man ongeveer vijf keer de toegestane hoeveelheid overschreed.

De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd. Een officier van justitie zal bepalen of de man het document nog terugkrijgt.