De gemeente Veere denkt dat het van woensdag tot en met volgende week dinsdag als gevolg van de vakantie en de tropische temperaturen extra druk is in Domburg, Veere en Zoutelande. Daarom neemt de gemeente een aantal preventieve maatregelen.

In Domburg worden de Ooststraat, de Markt en de Weststraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, met uitzondering van bestemmingsverkeer.

Buiten de kern is er een omleiding voor auto's en ander bezoekend verkeer. In Domburg zijn de komende dagen drie coronacoaches en vier verkeersregelaars actief.

In Veere gaan de Kaai en de Oudestraat dicht voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Alleen bestemmingsverkeer mag er komen. Ook lopen er drie coronacoaches en twee verkeersregelaars rond.

De Langestraat in Zoutelande is tot en met dinsdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In deze kern zijn de komende dagen twee coronacoaches actief.

De gemeente raadt iedereen aan de website te checken voordat ze op pad gaan. Hierop is te zien waar het druk is. Hiermee wil Veere voorkomen dat het op sommige stranden te druk wordt en strandgangers niet voldoende afstand tot elkaar kunnen houden.

De gemeente past de druktescenario's aan afhankelijk van de situatie.