De eerste bewoners van de flat aan de Hogeweg in Vlissingen, waar donderdagavond een dodelijke explosie plaatsvond, keren maandag weer terug naar hun woning.

In een van de woningen vond donderdagavond een grote explosie plaats. Daarbij kwam een man om het leven. Na de explosie van 20.45 uur ontstond een zeer grote brand in het appartementencomplex, waardoor vijf mensen gewond raakten. Hulpdiensten rukten met veel materieel uit.

Bij de explosie waren in totaal 22 woningen betrokken. De bewoners van deze woningen konden in de nacht van de explosie nog niet naar huis. Maandag keerden de eerste bewoners weer naar huis.

Hun woningen zijn volgens woningcorporatie l'escaut na grondig onderzoek "constructief veilig" en schoon verklaard. Het gaat om een deel van de bewoners van de tweede portiek. Dinsdag kan - met uitzondering van één persoon - de rest van de bewoners van dit deel van de flat terugkeren. De woningen van de derde portiek zijn nog niet bewoonbaar verklaard.

L'escaut heeft alle bewoners van de flat geïnformeerd. Voor mensen die nergens anders terechtkunnen, wordt een oplossing gezocht.