Een groep dronken jongeren heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de politie tijdens het werk belemmerd in het centrum van Middelburg. Een zeventienjarige jongen en een achttienjarige man zijn vervolgens opgepakt.

Agenten waren rond 1.15 uur op de hoek van de Vlasmarkt met de Penninghoek in gesprek met enkele jongens, die onder invloed waren.

Een van hen was volgens de politie erg brutaal, wat op de anderen oversloeg. Deze zeventienjarige jongen uit 's Heer Arendskerke werd aangehouden. Omdat hij zich verzette, werd hij naar de grond gebracht en geboeid. De jongen werd voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht.

Ondertussen waren meerdere politie-eenheden ter plaatse. Omstanders werden tijdens het incident met wapenstokken op afstand gehouden.

Tijdens het incident haalde een achttienjarige man twee stokken. Omdat de man niet naar de agenten luisterde, werd pepperspray tegen hem gebruikt, wat aanvankelijk weinig effect had.

Toch kon hij worden aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette door onder meer naar een agent te schoppen. Ook bedreigde hij de politie. De achttienjarige man uit Middelburg werd ook ingesloten.

Beide verdachten zitten nog vast en zijn zaterdag gehoord. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.