Een 51-jarige man onder invloed van THC is donderdagmiddag betrokken geweest bij een aanrijding die plaatsvond in Middelburg. Daarbij raakte een zeventienjarig meisje uit Vlissingen gewond.

Rond 14.00 uur vond het ongeluk plaats. Mogelijk reed een van de betrokkenen door rood licht. Dat wordt nog onderzocht door de politie.

Een getuige verklaarde dat hij een harde klap hoorde, waarna hij zag dat de zeventienjarige fietser op de motorkap van een auto lag. Het meisje werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De automobilist werd door agenten verhoord. Uit een speekseltest bleek dat de bestuurder onder invloed was van THC, de werkzame stof in wiet.

Daarop werd de 51-jarige man uit Westkapelle meegenomen naar het politiebureau, waar hij een bloedtest liet afnemen door de GGD. De bloedtest zal worden onderzocht, waarna een officier van justitie zal beslissen over verdere afhandeling van de zaak. De man heeft in ieder geval een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen.