De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag binnen een paar uur tijd twee automobilisten in Middelburg aangehouden die reden onder invloed van drugs.

Agenten controleerden tegen middernacht een auto in de Prinses Beatrixstraat. Bij het aanspreken van de bestuurder, een 26-jarige Middelburger, kwam er een henneplucht uit de auto. De agenten namen een gebruikershoeveelheid hennep in beslag.

Nadat de man positief was getest op THC, de werkzame stof in hennep, kwam een GGD-arts naar het politiebureau om bloed van de man af te nemen. Dat bloedmonster zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht.

Als de uitslag bekend is neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. Na het afleggen van een verklaring mocht de Middelburger het bureau weer verlaten.

Rond 1.00 uur werd in de Bosschaartsweg een 21-jarige bestuurder uit Meliskerke gecontroleerd. Ook hij was onder invloed van THC. De GGD nam wederom een bloedmonster af dat zal worden onderzocht door het NFI.

Nadat het NFI dit monster heeft onderzocht zal een officier van justitie bepalen welke sanctie de man krijgt opgelegd.

Beide mannen hebben een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen.