HZ University of Applied Sciences sluit de deuren tot 1 juni. Dat heeft de hogeschool, die vestigingen in Middelburg en Vlissingen heeft, besloten naar aanleiding van de verscherpte coronamaatregelen van het kabinet.

De HZ wil zijn studenten en medewerkers nu al zekerheid bieden met de beslissing. De regering neemt pas volgende week een besluit over de maatregelen na 6 april.

"Als de maatregelen in de tussentijd worden versoepeld of aangepast, dan zal de HZ kijken hoe het onderwijs op dat moment kan worden vormgegeven", zegt John Dane van de raad van bestuur.

HZ geeft alleen online les. Dane roept medewerkers en studenten op zo veel mogelijk digitaal contact met elkaar te houden.

Eerder besloot de HZ al om het bindend studieadvies voor eerstejaarsstudenten te verschuiven naar het einde van hun tweede jaar, in augustus 2021. Ook is de deadline voor het aanmelden verlengd van 1 mei naar 1 juni.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.