Hulpverleningsevenement Rescue Vlissingen wordt vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgesteld tot de zomer van 2021.

De organisatie van het gratis hulpverleningsevenement, dat gepland stond op 28 juli, betreurt het besluit om te verplaatsen.

Tijdens Rescue Vlissingen laten hulpdiensten uit binnen- en buitenland het publiek zien wat zij allemaal kunnen. De organisatie van het tweejaarlijkse evenement was al in volle gang.

"Veel vrijwilligers en deelnemende partijen zijn betrokken bij de bestrijding van het coronavirus. Zij zetten zich dag en nacht in op alle terreinen waar dat nodig is. In deze bijzondere situatie hebben we in nauw overleg met de vrijwilligers besloten dat er naast deze drukke werkzaamheden de komende tijd geen ruimte is om een volwaardig evenement te organiseren", laat de organisatie weten.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral van mens op mens via nies- en hoestdruppeltjes. De kans dat je besmet raakt via oppervlakken zoals deurklinken is klein. Deze kans wordt kleiner als je vaak je handen wast.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.