Het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes staat vanaf zaterdag geen bezoekers meer toe. Op die manier wil het ziekenhuis patiënten en medewerkers beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Het ziekenhuis laat weten dat er vier uitzonderingen gelden. Mensen die stervende patiënten willen bezoeken, de begeleider van iemand die op de spoedeisende hulp van het ziekenhuis wordt opgenomen, partners van bevallende vrouwen en ouders van een ziek kind mogen nog wel het ziekenhuis bezoeken.

De maatregel geldt ook voor het ZorgSaam Ziekenhuis De Honte in Terneuzen. In een gezamenlijke verklaring schrijven de ziekenhuizen dat ze het heel vervelend vinden voor patiënten en bezoekers die in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar "dat de veiligheid van de patiënten en medewerkers op dit moment voor alles gaat".

Voor de polispreekuren en afspraken die wel doorgaan, geldt expliciet dat de patiënt bij voorkeur alleen komt. Indien noodzakelijk kan er één begeleider mee.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.