De uitreiking van de Four Freedoms Awards, die zou plaatsvinden op 14 april in de Nieuwe Kerk in Middelburg, gaat niet door vanwege de uitbraak van het coronavirus. De prijsuitreiking zal worden verzet naar april 2021.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen of organisaties die op inspirerende wijze invulling geven aan de vier vrijheden van Franklin Roosevelt, voormalig president van de Verenigde Staten.

Belangrijke reden voor het niet doorgaan van de ceremonie is dat vliegverkeer niet meer mogelijk is. De laureaten komen uit de hele wereld.

De Roosevelt Foundation wil de ceremonie, het publieksevenement en de Four Freedoms Tour in april 2021 organiseren.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.