Connexxion, NS en ProRail passen hun dienstregelingen aan in Zeeland. Vanwege de maatregelen die rondom het coronavirus worden getroffen, maakt een groot deel van de mensen geen gebruik meer van het openbaar vervoer.

Connexxion heeft besloten om een groot deel van de buslijnen tussen maandag en vrijdag te schrappen of minder te laten rijden. Ook in het weekend geldt een aangepaste dienstregeling. Alle wijzigingen zijn te lezen op de website van Connexxion.

De servicebus in Middelburg rijdt voorlopig ook niet meer. Alle buurtbussen, die worden bemand door vrijwilligers, staan al sinds maandag aan de kant. Bussen die normaal de grens met België overgaan, stoppen nu bij de grens.

Connexxion waarschuwt dat er geen kaartjes bij de chauffeur kunnen worden gekocht. Mensen moeten vooraf hun vervoersbewijs aanschaffen.

Maatregelen van NS en ProRail

Ook de NS en ProRail treffen maatregelen. Vanaf elk station in Nederland rijden vanaf zaterdag slechts twee treinen per uur. Ook rijden er geen nachttreinen meer.

Volgens de NS-leiding houdt het bedrijf met de basisdienstregeling rekening met het stijgende aantal ziekmeldingen in vitale functies.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.