Tandartspraktijken in Zeeland sluiten op advies van beroepsvereniging KNMT de deuren in verband met de verspreiding van het coronavirus.

De praktijken zijn dicht tot ten minste 6 april voor gewone behandelingen, zoals controles, het verwijderen van tandsteen en het vullen van een gaatje.

Tandartsen voeren wel spoedbehandelingen uit. Het gaat hier om hevige pijnklachten, een ontsteking of zwelling in de mond en het verliezen van tanden door een ongeval. Voor de behandeling vindt overleg plaats of de klant geen verkoudheidsklachten heeft.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.