Mogelijk worden de Zeelandhallen in Goes tussen maart en oktober opnieuw een tijdelijke noodopvanglocatie voor vluchtelingen. Dat meldt de gemeente Goes donderdag.

De Zeelandhallen, die op bedrijventerrein De Poel staan, fungeerden in 2015 en 2016 al eerder als noodopvang. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft aan de gemeente gevraagd of de Zeelandhallen opnieuw kunnen gaan dienen als noodopvang.

De gemeente zegt ervoor open te staan, maar de procedure wel goed te willen doorlopen. Goes wil maximaal 350 mensen opvangen in één hal. "Dat is een aantal dat de politie goed aankan", zegt burgemeester Margo Mulder, die de omliggende bedrijven heeft ingelicht.

Een iets hogere instroom van vluchtelingen, onderbezetting bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de slechte doorstroming van statushouders naar woningen zijn enkele van de oorzaken van de behoefte aan tijdelijke opvang.

Andere opvangen gesloten

Naast de noodopvang in 2015 en 2016 heeft Goes tussen 2011 en 2019 een asielzoekerscentrum gehad aan de Albert Plesmanweg. Tussen 2011 en 2018 was dit een gezinslocatie waar uitgeprocedeerde gezinnen met kinderen onder de achttien jaar werden opgevangen.

De deuren hiervan gingen dicht in de zomer van 2018, maar na een paar maanden opende op dezelfde plek een regulier asielzoekerscentrum. Dat is tot vorig jaar open geweest.

De gebouwen staan er nog, maar de noodopvang kan daar niet plaatsvinden, omdat het bestemmingsplan dat niet meer toelaat.

De raad neemt donderdag 19 maart een beslissing over het verzoek van het COA.