Dorpsbelangen en Toerisme Veere (DTV) stapt uit de coalitie in de gemeente Veere. Dat heeft de partij woensdag laten weten aan de SGP/ChristenUnie en VVD.

Fractievoorzitter Adri Roelse schrijft in een brief dat hij zich niet meer kan verenigen met de manier van werken van het college van burgemeester en wethouders. Volgens hem mist de harmonie in de gemeenteraad en dat zou de goede besluitvorming belemmeren.

Volgens Roelse lijkt het belang van Veere niet voorop te staan, werkt het huidige model niet er is er geen daadkracht vanuit het bestuur.

Ook vindt hij dat de manier waarop de voorgenomen verkoop van gemeenschapsgebouw Westkapelle Herrijst en de eveneens voorgenomen verplaatsing van sportpark Duinhelm in Oostkapelle onhandig is aangepakt. Tegen beide plannen zijn inwoners, onder meer met petities, in verzet gekomen.

De drie partijen maakten sinds de verkiezingen van 2018 deel uit van de coalitie. De SGP/ChristenUnie was destijds in onderhandeling met winnaar PvdA/GroenLinks en het CDA, maar passeerde op het laatste moment deze twee partijen voor een deal met de VVD en DTV.