De gemeente Vlissingen is gestart met de voorbereiding op de aanleg van een park in de Scheldewijk in Vlissingen. Later in het jaar worden in de wijk 24 sociale huurwoningen gebouwd.

Omdat de grond vervuild is, wordt gebruikgemaakt van een scheidingsdoek, legt de gemeente uit. "Door het doek ontstaat een zogenaamde leeflaag, waarop 1 meter grond wordt gestort."

Maandag is de aanvoer van grond begonnen. "Er wordt 3.500 kuub grond naar de Scheldewijk gebracht. Deze grond komt van drie verschillende locaties in Vlissingen."

Na dit werk is het park bouwrijp en gaan de hekken rondom het park weg.

Bestrijding Japanse duizendknoop gaat door

Het hekwerk dat bestemd is voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop blijft wel staan. Achter de hekken experimenteert de gemeente in samenwerking met de Wageningen University & Research met het uitroeien van de hardnekkige plant.

De planten, die riolering en bestrating beschadigt, worden in een laag zout water gezet en overleven dit naar verwachting niet.

De bouw van sociale huurwoningen is naar verwachting in 2021 afgerond. Woningcorporatie l'escaut verwacht in de komende tien jaar nog tweehonderd extra woningen te bouwen in de Scheldewijk.