Een vijftienjarige jongen uit Middelburg is vrijdagavond aangehouden na een diefstal in een horecazaak op de Markt in Middelburg. Een tweede verdachte is nog niet opgepakt.

Rond 22.35 uur kwam er een melding binnen dat er een overval was gepleegd op een horecazaak op de Markt. Later bleek dat het om een diefstal van een geldkistje ging. Een medewerker van de winkel had twee jongens zien wegrennen. Een van hen had een geldkistje in zijn handen.

Een medewerker rende achter de dieven aan. Hij werd tijdens de achtervolging door een van de daders bedreigd met een mes. Vervolgens splitste het duo zich op, waarna de medewerker hen uit het oog verloor.

De politie stelde met zeven eenheden een uitgebreid onderzoek in. Daarbij werd rond 23.35 uur een vijftienjarige jongen uit Middelburg als verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt door de recherche onderzocht. De andere verdachte is nog niet opgepakt.

Tijdens dezelfde zoekactie werden ook een twintigjarige Middelburger en een 22-jarige Vlissinger aangehouden. Deze verdachten hebben vermoedelijk niets met de diefstal in de horecazaak te maken, maar werden opgepakt wegens het bezit van onder andere inbrekersvoertuigen, een patroon, meerdere messen, waaronder een vlindermes, en mogelijk gestolen goederen.