De gemeente Middelburg is op zoek naar een locatie voor een zogenoemd tiny forest (minibos). Iedereen die een mooie plek weet voor een bos ter grootte van een tennisbaan mag zich melden.

Middelburg is een van de vijf Zeeuwse gemeenten die geld van natuurorganisatie IVN Nederland heeft gehad voor de aanleg van een tiny forest.

In Noord-Beveland zijn ze vorig jaar al begonnen met de aanleg, net als in Goes waar vier minibossen komen. Ook in de gemeenten Borsele en Terneuzen komen tiny forests.

IVN wil met de minibossen de biodiversiteit bevorderen ten gunste van vlinders, bijen en kleine zoogdieren, maar de natuur ook dichter bij mensen brengen.

"Ik vind het belangrijk dat iedereen de natuur waardeert en dicht bij huis de rijkdom ervan kan beleven", zegt wethouder Chris Dekker van de gemeente Middelburg. "Minder stenen en meer groen in onze leefomgeving maakt ons gezonder en gelukkiger."

De locatie moet voldoen aan een paar voorwaarden: er moet draagvlak in de wijk zijn, een basisschool op loopafstand, de locatie moet tussen de 200 en 400 vierkante meter groot zijn en bomen mogen er zo hoog groeien als mogelijk.

De gemeente vindt het belangrijk dat er een basisschool in de buurt is, omdat leerlingen dan omwonenden kunnen helpen om het bos te onderhouden.

Het tiny forest moet tegen het einde van dit jaar zijn aangelegd.