De spooronderdoorgang in Goes is in april klaar voor gebruik. De opleverdatum is volgens planning.

Aannemer Gebr. De Koning is begonnen met het afwerken van de onderdoorgang en collega-aannemer BAM Infra werkt de komende weken aan de aanleg van twee nieuwe rotondes: het Kompasplein bij het stadskantoor en Poelplein aan de zuidkant van het spoor.

De rotondes verbinden de Terwellegang, zoals de tunnel heet, straks met de bestaande wegen. Hoewel de rotondes grotendeels buiten het verkeer om worden gebouwd zijn er in maart voor het Poelplein en in april voor het Kompasplein weekendafsluitingen nodig om alles aan te sluiten.

In de onderdoorgang worden de komende weken de wanden afgewerkt, hekwerken geplaatst, het fiets- en voetpad bestraat, de rijbaan geasfalteerd en verlichting aangebracht. Bovendien komt er een geluidsscherm van het NS-station tot aan de Van Hertumweg. De bouw daarvan begint deze week.

De zij-ingang van het station is in het kader daarvan tot eind maart afgesloten. Iedereen moet het station via de hoofdingang betreden.

Als de Terwellegang is geopend gaat de bestaande spoorovergang op de van Hertumweg dicht en komen ook daar geluidsschermen. Tot slot wordt de omgeving opnieuw ingericht.