De gemeente Woensdrecht vreest dat een windpark het open polderlandschap van West-Brabant en Zeeland te ernstig zal aantasten. Daarom wil de gemeente dat Reimerswaal op zoek gaat naar andere locaties voor een nieuw windpark dat de drie bestaande moet vervangen, heeft het college van burgemeester en wethouders dinsdag in een officieel bezwaar gemeld.

Het gaat om het vervangen van zestien windmolens in de Anna-Mariapolder, twee molens van Zeeuwind bij Bath en één van Chris Hopmans aan de Grindweg in de gemeente Woensdrecht. De partijen willen hiervoor in de plaats zestien windmolens van 200 meter hoog neerzetten in het achterland van Reimerswaal.

"We verzoeken de gemeente Reimerswaal om het onderzoeksgebied uit te breiden, zodat er naar een andere locatie gezocht kan worden, zonder afbreuk te doen aan het open polderlandschap", meldt wethouder Jeffrey van Agtmaal.

Volgens Van Agtmaal moeten de initiatiefnemers kijken naar de discussie over de Kabeljauwkreek, het windpark met vijf turbines dat in april of mei wordt opgeleverd. Dat is na een jarenlange strijd verplaatst naar een locatie tegen de achtergrond van de industrie in de haven van Antwerpen.

"De strijd die hierover is gevoerd en de strategische keuzes die hiervoor zijn gemaakt, zouden met het huidige plan teniet gedaan worden", aldus Van Agtmaal.