Burgemeester José van Egmond (CDA) van de gemeente Reimerswaal wil geen vuurwerk meer tijdens de jaarwisseling. In haar nieuwjaarstoespraak van maandag zei ze het eens te zijn met politiechef Erik Akerboom, die de jaarwisseling op een andere manier wil vieren.

De schade door vuurwerk in Reimerswaal bedroeg dit jaar 9.000 euro. "Geld van u en ons allemaal", zei Van Egmond maandag, die wel blij zei te zijn over de "relatief rustig verlopen jaarwisseling".

"Het gesprek over wat we nog acceptabel vinden aan het gedrag tijdens de jaarwisseling komt ook bij uw burgemeester binnen. Los van de materiële schade hoor ik verhalen van inwoners die het zat zijn dat, als zij anderen op gedrag aanspreken, zij weggehoond worden of uitgelachen."

In haar toespraak ging het verder vooral over het vijftigjarig bestaan van Reimerswaal. De gemeente viert dat in 2020 op bescheiden wijze.

"Reimerswaal heeft zich ontwikkeld tot een bloeiende gemeente, rijk aan verbanden, divers en economisch sterk. Met een gevarieerd aanbod aan voorzieningen. Trots mogen we zijn, ofwel 'hroôs' op Reimerswaal. Laten we dat koesteren, vasthouden en ontwikkelen."