Een vijftienjarige jongen uit Oost-Souburg is woensdag aangehouden voor het aanmoedigen van vechtpartijen via sociale media. Zijn telefoon is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De politie is de afgelopen weken druk bezig geweest met onderzoek naar de verspreiders van berichten op sociale media waardoor scholieren in Terneuzen werden aangemoedigd om deel te nemen aan vechtpartijen. Deze berichten werden voornamelijk verspreid via Snapchat. Scholieren deelden de berichten massaal.

Door de berichten ontstond een hoop onrust onder scholieren in Terneuzen. De burgemeester van de gemeente Terneuzen kondigde, in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie, een samenscholingsverbod af.

Het onderzoek is inmiddels voor het grootste gedeelte afgerond. De politie hield eerder al meerdere verdachten aan. De vijftienjarige jongen uit Oost-Souburg werd woensdagochtend aangehouden. De jongen heeft niets te maken met de scholen of scholieren die werden betrokken bij de vechtpartijen. Hij heeft een verklaring afgelegd waarin hij toegeeft dat hij betrokken is bij het verspreiden van de eerste berichten.

De jongen zit nog vast. Zijn telefoon is in beslag genomen voor onderzoek.