Een 25-jarige man uit Vlissingen is zaterdagmiddag na een achtervolging door de politie aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht gevaar en hinder voor andere weggebruikers te hebben veroorzaakt.

Ook verdenken de agenten de man ervan onder invloed van alcohol en softdrugs te hebben gereden.

Agenten troffen de man aan op de Sloeweg in Vlissingen toen ze onderweg waren naar een melding in Middelburg. De man stapte net in zijn busje en reed weg, net als de auto voor hem. Het leek alsof de bestuurders van de twee voertuigen in conflict met elkaar waren geweest.

De agenten gaven een stopteken omdat ze de man wilden controleren. De bestuurder negeerde dit en ging er zigzaggend en met steeds hogere snelheid vandoor. Daarbij reed hij rakelings langs andere voertuigen.

Achtervolging na negeren stopteken

In de Jacob van Ruijsdaellaan stopte de man zijn auto, stapte uit en vervolgde zijn vluchtpoging te voet. Bij een poging om een paaltje omver te gooien kwam hij zelf ten val. De politie hield de man uiteindelijk aan in de Jan Vermeerlaan.

Toen de agenten met de man terugkwamen bij de politieauto, waren er een aantal mensen die de politie beletten om de verdachte in de auto te plaatsen. De druk liep zo hoog op dat er assistentie uit de buurt werd opgeroepen.

De verdachte is overgebracht naar een cellencomplex waar hij verder wordt verhoord. Ook moest hij een blaastest doen, omdat de agenten vermoedden dat hij onder invloed reed. De politie doet verder onderzoek naar het incident.

Mensen die schade hebben opgelopen door het gevaarlijke rijgedrag van de man, kunnen zich melden bij de politie.