De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging twee mensen aangehouden voor een diefstal in Limburg. De achtervolging ging over Walcheren en Zuid-Beveland en eindigde uiteindelijk bij Goes.

Agenten zagen woensdag rond 15.20 uur een auto waarvan bekend was dat er mogelijk verdachten van een diefstal in zaten. De agenten besloten bij het tankstation op de A58 bij Arnemuiden om de auto te controleren.

Op het moment dat de politie de inzittenden wilde aanspreken, besloot de bestuurder ervandoor te gaan. Een van de agenten werd daarbij bijna aangereden, maar kon nog opzij springen.

De agenten zetten de achtervolging in. De verdachte auto nam de afrit richting 's-Gravenpolder en reed via Kapelle in de richting van Hansweert en de Vlakebrug. Hij reed tijdens de achtervolging met hoge snelheden, reed over de vluchtstrook, haalde rechts in en reed dicht op zijn voorgangers.

Politie kon beide mannen uiteindelijk aanhouden

Bij de rotonde aan de Zanddijk in Kruiningen ging de auto de A58 weer op, om vervolgens de richting van Middelburg op te gaan. Bij afslag De Poel bij Goes besloot de bestuurder zijn vluchtpoging te staken. Hij parkeerde zijn auto op de vluchtstrook, waarop de politie hem en zijn passagier konden aanhouden. Het ging inderdaad om de verdachten van de diefstal in Limburg.

De verdachten zitten nog vast en worden verhoord over de diefstal en de strafbare feiten die ze tijdens de achtervolging begingen. De agent die bijna werd aangereden, heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.