De politie heeft donderdagochtend vier gezinsleden aangehouden in Vlissingen op verdenking van fraude en het witwassen van crimineel verkregen geld. Het gaat om een vrouw, haar twee meerderjarige dochters en minderjarige zoon.

De politie startte het witwasonderzoek in samenwerking met de Belastingdienst na een melding van een uitkeringsinstantie. Het was onduidelijk waar het vermogen van het gezin vandaan kwam.

Meerdere agenten doorzochten donderdag de gezinswoning bij het Mondriaanplantsoen in Vlissingen. Daarbij zette de politie een speciale hond in. Deze politiehond is getraind in het opsporen van geld.

Uit het politieonderzoek blijkt dat er is gefraudeerd bij het verkrijgen van een hypotheek voor de woning. De hypotheekverstrekker heeft daarvan aangifte gedaan.

Een gerechtsdeurwaarder heeft beslag gelegd op de woning en op twee 'dure' auto's. De auto's staan op naam van een Belgisch bedrijf.

De Belgische politie heeft donderdag onderzoek verricht in een winkel in het centrum van Kortrijk. Daar werd een aantal nagemaakte tassen aangetroffen. De Belgische politie onderzoekt die zaak.

Politie doorzoekt kledingzaak

De politie heeft donderdagochtend ook een kledingzaak doorzocht aan de Lange Zelke. Agenten troffen ook daar vermoedelijk nagemaakte kleding aan. De politie heeft de kledingstukken in beslag genomen.

Een van de dochters betaalt de huur voor de kledingwinkel in Vlissingen en lijkt dus de eigenaar te zijn. De zaak staat echter niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ook zijn in de financiën van het gezin geen gegevens gevonden met een link naar deze of de Belgische kledingzaak.

Gezin stortte flinke geldbedragen op verschillende bankrekeningen

Uit het politieonderzoek blijkt dat de gezinsleden de afgelopen jaren 'flinke' geldbedragen hebben gestort op verschillende bankrekeningen. De herkomst van dit geld is nog niet achterhaald.

Ook ontving het gezin allerlei uitkeringen en toeslagen waarop ze geen recht hadden. Hierdoor leefden zij volgens de politie veel luxer dan hun legale inkomsten mogelijk zouden maken.