De medewerkers van een zwembad in Goes zijn niet verantwoordelijk voor de verdrinking van een dertienjarige jongen in 2017, heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag besloten.

De jongen bezocht het zwembad in 2017 met een groep vrienden. Zij vonden hem later op de bodem van het zwembad. Hulpdiensten hebben hem gereanimeerd, maar die hulp mocht niet baten.

Uit onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) bleek dat het slachtoffer waarschijnlijk overleden is aan een epileptische aanval. Omdat de moeder van de jongen vond dat deze conclusie te snel getrokken was, diende zij een klacht in op grond van artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering om te onderzoeken of het zwembad en de medewerkers alsnog vervolgd konden worden.

Het hof heeft vervolgens na onderzoek geconcludeerd dat er niet voldoende aanwijzingen zijn waaruit blijkt dat de zwembadmedewerkers vervolgd kunnen worden voor dood door schuld. Een schouwarts bevestigde dat de jongen was omgekomen door de epileptische aanval. Deze aandoening was van jongs af aan bij hem bekend.