De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team zijn van woensdag 2 oktober tot en met zaterdag 5 oktober in Zeeland.

Zij gaan in een mobiele huiskamer in gesprek met onder anderen inwoners en bestuurders van Zeeland.

Van Zutphen hoopt door de gesprekken een beeld te krijgen van zaken die spelen tussen de Zeeuwen en overheid. "We horen graag hoe Zeeuwen de dienstverlening van de overheid ervaren. Bij problemen kunnen we meteen kijken hoe we kunnen helpen", zegt de Nationale Ombudsman, die tijdens zijn bezoek optrekt met de Zeeuwse Ombudsman Gertjan van der Brugge.

Het gezelschap is op woensdag 2 oktober in Oostburg en Terneuzen. Op donderdag 3 oktober zijn ze van 11.30 uur tot 13.00 uur op de Markt in Middelburg. Diezelfde dag staat de mobiele huiskamer van 14.00 uur tot 15.30 uur bij de Jumbo in Kapelle. Op vrijdag 4 oktober zijn ze in Zierikzee en in Tholen. Van Zutphen sluit zijn bezoek op zaterdag af in Goes, op de Grote Markt tussen 11.00 uur en 12.30 uur.

Naast alle spreekuren op locatie gaat hij ook langs bij organisaties die veel contact hebben met inwoners. Hij bezoekt onder meer Sabewa, de ZLTO en het veteranencafé in Vlissingen, omdat hij ook ombudsman is voor de veteranen.