De politie heeft donderdag zes wapens aangetroffen bij een controle op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg. Vier personen werden om verschillende redenen aangehouden.

Twee van hen werden ingerekend voor verboden wapenbezit, één voor het weigeren om zich te legitimeren en één persoon voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. Omdat het een recidivist betrof werd zijn auto in beslag genomen.

Het ging om een samenwerkingsactie van de politie, Belastingdienst, RUD Zeeland, Orionis, het Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit en het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. Doel van de actie was het tegengaan van ondermijning op het bedrijventerrein.

Naast de wapens werden werden vijf dozen met losse 9 mm-patronen , namaakgoederen, een balletjespistool en twee bussen pepperspray in beslag genomen.

Daarnaast werd geconstateerd dat twee bedrijven onrechtmatig werden gebruikt als woning en besloot de Belastingdienst bij twee andere bedrijven een vervolgonderzoek in te stellen. De politie schreef nog een bekeuring uit voor roekeloos rijden.