De politie in Zeeland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag meerdere automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Onder meer in Serooskerke, Vlissingen en Middelburg werden personen om die reden aangehouden.

Een automobilist reed rond 22.30 in Serooskerke zonder gordel. Toen agenten hem daarop wilden aanspreken, roken zij alcohol uit de auto komen. De 36-jarige bestuurder moest een blaastest doen en bleek teveel te hebben gedronken. Hij krijgt een rijverbod en een boete.

Enkele uren later, om 1.00 uur, zagen agenten in Vlissingen een auto rijden met een defecte koplamp. De 54-jarige automobilist negeerde het stopteken van de politie. Toen hij uiteindelijk zijn auto parkeerde, probeerde hij weg te lopen. Dat lukte hem niet en hij moest een blaastest doen, waar hij eerst ook niet aan mee wilde werken.

Uiteindelijk deed hij dit toch en hij bleek veel te veel op te hebben. Hij is zijn rijbewijs kwijt.

Een kwartier daarna, rond 1.15 uur, bleken twee snorfietsers op de Schroeweg in Middelburg te veel te hebben gedronken. Een 24-jarige bestuurder kreeg een rijverbod en een bekeuring. Een negentienjarige bestuurder verloor zijn rijbewijs. Hij had veel te veel gedronken en was nog een beginnend bestuurder.