In het pand op de Havelaarstraat 22 in Colijnsplaat komen mogelijk twaalf arbeidsmigranten, schrijft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland donderdag.

Het college reageert daarmee op de onvrede onder sommige dorpsbewoners over de huisvesting van arbeidsmigranten. Buurt Comité Kern Colijnsplaat diende hierover vorige maand een petitie in bij burgemeester Letty Demmers en wethouder Adrie van der Maas van de gemeente Noord-Beveland.

"We hebben begrip voor de onrust over de huisvesting van arbeidsmigranten in een aantal panden in Colijnsplaat", zo reageert het college. Tegelijkertijd heeft Noord-Beveland vooralsnog geen specifiek beleid voor arbeidsmigrantenhuisvesting. Dat beleid wordt volgend jaar verwacht en tot die tijd is het bestemmingsplan van het pand leidend.

Omdat het betreffende adres de bestemming 'woning' en 'pension' heeft, past de huisvesting van twaalf arbeidsmigranten volgens het college in het bestemmingsplan.

'Koper wil overlast voor omwonenden beperken'

Om de privacy van omwonenden van de Havelaarstraat 22 te waarborgen, vraagt de koper volgens het college een omgevingsvergunning aan voor het plaatsen van een erfafscheiding aan de achterzijde van het pand.

Daarnaast is de koper van plan maatregelen te treffen om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, bijvoorbeeld door het opstellen van huis- en parkeerregels voor de arbeidsmigranten.