De kruising van de Oosterhavenweg met de Poortersweg in Vlissingen gaat eind augustus een week dicht voor de realisatie van de rotonde.

De entree van Vlissingen bij de Kenniswerf verandert al flink met alle werkzaamheden voor de uitbreiding van het bedrijventerrein en de aanleg van nieuwe infrastructuur.

Tijdens de afsluiting eind augustus worden onder meer de riolering aangelegd. Het (fiets)verkeer kan tijdens de afsluiting gebruik maken van een tijdelijke rijbaan naar de Veerhavenweg.

Werkzaamheden naar verwachting in oktober afgerond

Zodra de riolering is aangelegd, wordt de fundering gestort voor de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen. Om de Oosterhavenweg te kunnen aansluiten op de rotonde, wordt die enkele nachten afgesloten.

Wanneer de datum voor deze afsluiting bekend is, informeert de aannemer de betrokkenen hierover, laat de gemeente Vlissingen weten. Deze klus is naar verwachting begin oktober afgerond.

Op maandag 12 augustus haalt de gemeente een grote hoeveelheid zand op de Poortersweg weg. Dit wordt gebruikt voor de nieuwe fietstunnel bij de rotonde.

Vanaf woensdagavond 9 oktober tot zaterdagavond 19 oktober is de Veerhavenweg afgesloten voor al het verkeer. Dit is het gedeelte vanaf de snelweg A58 tot en met de spoorwegovergang bij de Kenniswerf. Het verkeer wordt omgeleid via de Sloeweg en Nieuwe Vlissingseweg. In september maakt de gemeente Vlissingen hierover meer bekend.