Het stationsgebied in Goes gaat op de schop. Onder andere de laatste parkeerplaatsen voor auto's zullen verdwijnen.

Dat is vrijdag bekend geworden tijdens een vergadering van B&W. Op het plein krijgen fietsen nog meer de ruimte dan nu al het geval is. In verband met de aanleg van de spoortunnel staat een deel van de fietsenrekken nu op het parkeerterrein dat bekend staat als de kavel Pik.

Op dit kavel zijn plannen voor een appartementengebouw met commerciële ruimten. De fietsenrekken moeten dan terug naar het stationsgebied. Bovendien zijn er nog extra rekken nodig.

Goes wil daar ruimte voor maken, zodat er plaats genoeg is tot 2030. “We willen dan meteen het plein herinrichten”, zegt wethouder Loes Meeuwisse van de gemeente Goes. “We kunnen dan de kwaliteit en leefbaarheid meteen verbeteren.”

Bij de herinrichting hoort ook een nieuwe oversteekplaats richting de Frans den Hollanderlaan. Meeuwisse wil één duidelijke oversteek, zowel voor voetgangers als fietsers. Met de reconstructie, die eind volgend jaar of begin 2021 plaatsvindt, is een half miljoen euro gemoeid.

Goes vraag ook subsidie aan

De gemeente Goes betaalt een deel zelf uit het spoorproject, maar vraagt ook een subsidie aan bij de landelijke overheid, samen met Kapelle en Middelburg, die ook iets willen doen aan het fietsparkeren.

Het budget voor de nieuwe oversteekplaats dekt Goes uit een potje voor zogenaamde grey spots, onveilige verkeerssituaties in de gemeente.