De gemeente Veere gaat een meldpunt oprichten voor gevaarlijke honden. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in een notitie, die ze heeft gemaakt naar aanleiding van een brief van een inwoner.

De vrouw schreef de brief, nadat zij en haar hond in januari waren aangevallen op het strand van Zoutelande door vier hoog risico-honden.

De hond werd meerdere malen gebeten. Haar oren zijn verminkt. Het bericht van de vrouw over de aanval werd op social media honderden keren gedeeld en leverde meer dan 2.800 reacties op. Ze wil maatregelen tegen hoog risico-honden, want volgens haar zien dierenartsen in de gemeente Veere veel meer bijtincidenten.

College heeft geen goed beeld van de bijtincidenten

Het college zegt daar geen goed beeld van te hebben. Er zijn in het verleden enkele waarschuwingen de deur uitgegaan, maar duidelijke cijfers heeft Veere niet. Mede daarom richt de gemeente een meldpunt in.

Het meldpunt komt te staan bij een artikel over gevaarlijke honden. Via haar kanalen roept de gemeente mensen op incidenten met honden te melden.

Wat het college betreft mogen de honden buiten het seizoen los blijven lopen op het strand. In de zomermaanden moeten ze zijn aangelijnd. Ze denkt dat het beleid duidelijk is. Een lijst met hoog risico-honden wil de gemeente niet maken. Volgens haar zitten daar te veel haken en ogen aan.