In de maand juli vinden er op verschillende plaatsen in de gemeente Vlissingen zomerspelen plaats voor vakantie vierende kinderen. De festiviteiten voor kinderen beginnen op 9 juli en duren tot en met 25 juli.

De zomerspelen worden van 9 tot en met 25 juli gehouden met hulp van bewoners, vrijwilligers, wijkorganisaties en Stichting ROAT. "De zomerspelen zijn bijvoorbeeld leuk voor kinderen die niet op vakantie gaan", aldus ROAT. Door de activiteitenweken hoeft de jeugd zich niet te vervelen op straat.

De zomerspelen vinden plaats op dinsdag 9 juli voor het Middengebied bij manege Paardoes, op donderdag 11 juli voor de binnenstad bij het Van Nispenplein, op dinsdag 16 juli in Paauwenburg bij het Nelson Mandelaveld, op donderdag 18 juli in Bossenburgh bij het schoolplein van de Omnibus, op dinsdag 23 juli in Oost-Souburg bij de Karolingische Burg en op donderdag 25 juli in Westerzicht op het basketbalplein. De spelen zijn iedere keer te bezoeken tussen 13.30 en 16.30 uur.

Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er onder meer een stormbaan, klimvuurtoren, pannakooi, bootcamp en strandspelletjes. De kleintjes vermaken zich met onder meer schminken, nagellakken, knutselen en cake versieren. Voor de ouders en andere buurtbewoners is er een partytent met gratis koffie en thee en voor de kinderen limonade.
In de laatste twee weken van de zomervakantie zijn er activiteiten voor de jongeren van dertien jaar en ouder. Binnenkort wordt hierover meer bekend gemaakt.

Alle activiteiten vinden buiten plaats. Daarmee is de organisatie wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer en bij extreme hitte wordt de middag afgelast. Dit wordt aangekondigd via de Facebookpagina van Stichting Roat.