De gemeente Noord-Beveland heeft een schikking van 372.500 euro getroffen met ondernemer Marco Doeleman van de Zeeuwse Lagune. Ook hoeft Doeleman openstaande rekeningen niet meer te betalen, zijn de twee betrokken partijen dinsdag overeengekomen.

Doeleman werkte jarenlang aan een plan voor een recreatie-eiland in het Veerse Meer. Doeleman en andere geïnteresseerde partijen wilden er vele miljoenen in investeren.

Het idee voor een schiereiland met een hotel, penthouses, appartementen en vrijstaande woningen werd eind 2016 echter weggestemd door de gemeenteraad en in 2018 was het plan voor een aanleg van een eiland definitief van de baan.

De Zeeuwse Lagune stapte vervolgens naar de rechter. De schikking van dinsdag maakt nu een einde aan een langlopend conflict, een lange procedure met hoge kosten en onzekere uitkomsten, aldus de gemeente.

Wethouder Adrie van der Maas is opgelucht. "Het geschil is door middel van het sluiten van de vaststellingsovereenkomst finaal beëindigd. Ik ben ervan overtuigd dat dit in het belang is van de inwoners van Noord-Beveland."